Foto NDZ
Foto NDZ

Zondagavond even na 19 uur woedde in de Wahisstraat te Menen een zware brand.  Een atelier gelegen achteraan een rijwoning werd daarbij volledig in de as gelegd.. Het was een buurman die als eerste de oranje gloed van de vlammen opmerkte en de hulpdiensten verwittigde. Die waren snel ter plaatse en werden geconfronteerd met een zware uitslaande brand, die gepaard ging met een hevige rookontwikkeling. In het getroffen atelier waren heel wat auto’s aanwezig waaraan de eigenaar in zijn vrije tijd sleutelt. Wat precies aan de oorzaak ligt van de brand is onduidelijk. Naast het atelier die volledig verloren is door de brand liep ook de achterbouw van de buren schade op. De rijwoning van de eigenaar, die losstaat van het atelier, kon gevrijwaard worden. Eens het vuur onder controle was, liet de brandweer het gebouw gecontroleerd uitbranden. Als bij wonder raakte niemand gewond. Gedurende de bluswerken was de Wahisstraat afgesloten voor alle verkeer, dat plaatselijk omgeleid werd.

Foto NDZ
Foto NDZ