Foto NDZ
Foto NDZ

Een korte maar felle brand in de hal van een rijwoning gelegen aan de Gullegemsesteenweg in Bissegem heeft donderdagavond voor heel wat schade gezorgd. Het vuur ontstond in de hall en ging gepaard met een sterke rookontwikkeling. De moeder van het gezin, die op dat ogenblik alleen thuis was met de drie kindjes, merkte het vuur op en verwittigde haar man, die zelf vrijwillig brandweerman is en op dat ogenblik in de kazerne een oefening bijwoonde. De brandweerlui snelden ter plaatse en konden het vuur snel blussen. De drie kindjes van het gezin lagen op het ogenblik van de brand reeds in bed op de bovenverdieping. Zij werden door de brandweer naar buiten gebracht en met lichte rookintoxicatieverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. De schade die werd aangericht door de brand bleef echter beperkt tot de gang en de trappenhal.  De overige delen van de woning liepen vooral rookschade op, waardoor deze voorlopig onbewoonbaar is geworden.