Dodelijk ongeval tussen 2 vrachtwagens op de E17 ter hoogte van Kortrijk Zuid
Foto;: K’yanni Bonte

Even voor 15u gebeurde op de E17 richting Gent ter hoogte van Kortrijk-Zuid een ernstig ongeval tussen 2 vrachtwagens. Een tankwagen reed om nog onbekende reden in op een vrachtwagen die vertraagde voor de wegwerkzaamheden ter hoogte van afrit Zwevegem. “We waren we bezig met onze dagelijkse wandeling en hielden even halt op de ziekenhuisbrug om het fileleed te bekijken toen we plots een doffe klap achter ons hoorden, we draaiende ons onmiddellijk om en zagen een enorme rookpluim, we dachten meteen aan het ergste voor de vrachtwagenbestuurder, gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plaatse” vertelt een getuige. De zwaargewonde chauffeur van Belgische origine overleed even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de chauffeur van de Poolse vrachtwagen bleef ongedeerd. Door het ongeval waren 2 van de 3 rijstroken versperd en moest het verkeer over de linkse rijstrook. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, er kwam een parketdeskundige ter plaatse om de precisie omstandigheden te achterhalen. Door de asfaltwerken aan de afrit Zwevegem en het ongeval ontstond er al een snel een file tot in Rekkem.

Foto: K'yanni Bonte
Foto: K’yanni Bonte