Foto NSK
Foto NSK

Splinters het gratis eendaags festival in Kuurne is dit jaar toe aan zijn tweede uitgave.  Onder het motto splinters lijmt worden verschillende locaties in Kuurne met elkaar verbonden en gaan de organisatoren op zoek naar de dorpssfeer anno 2017.  Hoeve Vandewalle vormde daarbij in de namiddag het middelpunt waar je gezellig terecht kon in het dorpscafé voor een gezellige ontmoeting met vrienden en onbekenden. ’s Avonds transformeert de Hoeve in een donkere club met livemuziek en dj-sets. Maar ook op diverse andere plaatsen zorgden diverse acts voor de nodige ambiance en gezelligheid.  Onder meer op de parking van het gemeentelijk zwembad kon je terecht voor camping Goulash, een 1m² feest gebracht door Fanfaar Fatal.

Met Fanfaar Fatal werd meteen totale gekte gecreëerd op een vierkante meter, waar anderen een uur nodig hebben om er een feest van te maken, kreeg Fanfaar Fatal er meteen vanaf minuut één de vlam in de pan in.  Wie een van de drie voorstellingen van camping Goulash bijwoonde kreeg naast een maaltijd die bestond uit Goulash gevolgd door een shot Slivovitsh, die een brandewijn is gedestilleerd uit gefermenteerde pruimen zoals deze gestookt wordt in Midden-Europa en op de Balkan ook nog een voorstelling voorgeschoteld door Fanfaar Fatal.

Na het succes van vorig jaar was er ook opnieuw eten bij mensen. Wie zich vooraf inschreef op de website van het festival kon tegen een democratische prijs opnieuw gezellig tafelen in een van de negen Kuurnse huiskamers waar de gastheer of -vrouw klaar stond om zijn gasten een gezellige avond te bezorgen. Onze medewerker klopte aan bij Jan Decorte en zijn echtgenote Gerda Vanderhaeghen die reeds voor de tweede maal deelnemen aan het festival en hun huiskamer openstellen om er acht gasten in te ontvangen.  “Op de menu staan deze avond enkel en alleen maar gerechten klaargemaakt met kip of met eieren gelegd door onze eigen kippen die de vrije uitloop genieten achteraan onze tuin.”, vertelt Jan, die samen met zijn vrouw alle gerechten die worden gereserveerd deze avond bereidde, “We starten de avond met apero met Quiche en Kip Teriyaki.  Daarna volgt Pasta Carbonara.  Als hoofdgerecht serveren we Kip Tika Masola gevolgd als dessert door Crème brulée en koffie of thee vergezeld van Meringue. Sommige gerechten worden zelfs alla minuut klaargemaakt.  Wie we over de vloer krijgen wisten we pas even op voorhand, dus het was net als voor onze gasten een echte verrassing.”  Aan de tafel van Jan en Gerda werd er echter zaterdagavond niet enkel West-Vlaams gepraat gezien ook een gezelschap bestaande uit vier Nederlandse onderdanen mee aan schoof.  Ondanks  een tocht van meer dan twee uur had het Nederlandse gezelschap het er alvast meer dan voor over om erbij te zijn.

Opmerkelijk aan Splinters is dat de interesse in het gratis eendaags festival ook ver buiten de gemeentegrenzen en provinciegrenzen groeit.  Wie Splinters bijwoont stelt zijn eigen parcours samen dat hem langs unieke locaties voert. De locaties blijven echter geheim, en op Splinters worden de deelnemers per SMS doorheen het parcours geloodst.  Spijtig genoeg diende Faisal verstek te laten gaan voor zijn set op Splinters17.  Maar nog op de valreep wisten de organisatoren Hush Hefner te strikken, meteen een waardige invaller die uit dezelfde stal komt als Faisal.

BRU 31559 Nico Skopie

BRU 31564 Nico Skopie

Foto NSK
Foto NSK