Een oververhitte frituurpan heeft donderdag omstreeks 17 uur voor brand gezorgd in de Dwarsstraat in Leke.  Gelukkig werd het vuur snel opgemerkt door de alerte bewoners van de woning die meteen alarm sloegen naar de hulpdiensten toe.  Bij aankomst van de brandweer had het vuur die gepaard ging met een sterke rookontwikkeling zich reeds uitgebreid naar de bovengelegen dampkap.   Het brandweerkorps van Leke kreeg voor de bluswerkzaamheden de hulp van hun Koekelaarse en Diksmuidse collega’s waardoor de brand snel onder controle was.   Ook de bewoners zelf hadden nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren reeds een natte dweil over de frituurpan die vuur had gevat gegooid om zo de vlammen te doven die deze produceerde. De bewoners van de woning werden met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis met symptomen van

Foto PSD
Foto PSD

.