Foto PSD
Foto PSD

Een uitslaande brand heeft zaterdag omstreeks 23 uur voor heel wat schade gezorgd aan de garage van een woning te Kaaskerke.  Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen reeds hoog uit het dak.  De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling die zowel de  achterbouw als in de twee garages naast de woning voor heel wat schade zorgde.  De eerste blusploegen konden echter het vuur snel bedwingen en door middel van het dak van de woning nat te spuiten voorkomen dat het vuur over sloeg naar de dakisolatie van de woning.  Vermoedelijk zou de brand in de omgeving rond de gril van de oven die bleef openstaan en in de hoek van de garage stond zijn ontstaan. Ook een Volvo-personenwagen die in de onmiddellijke omgeving stond waar de brand uitbrak liep zware schade op.  De bewoners die zich met vrienden in huis bevonden toen de brand uitbrak konden tijdig de woonst verlaten.  Toch diende één van de eigenaars over gebracht te worden naar het ziekenhuis van Veurne met rookintoxicatieverschijnselen. De N35 was de hele tijd afgesloten voor alle verkeer.  Rond 4 uur zondagmorgen werd de Kaaskerkestraat terug geopend voor het verkeer.  Door de brand liep de achterbouw van de gezinswoning zware schade op waardoor de bewoners tijdelijk op zoek dienen te gaan naar een ander onderkomen.