Foto KBM
Foto KBM

Maandagmorgen is op de E17 autosnelweg ter hoogte van Harelbeke een vrachtwagen naast de autosnelweg terecht gekomen.  Omstreeks 10.30 uur week de tientonner die de E17 volgde in de richting van Kortrijk om een nog onbekende reden plotseling af van zijn rijvak en kwam daarbij  eerst naast de autosnelweg terecht om vervolgens enkele meters lager tot stilstand te komen.  Vrijwel onmiddellijk na het ongeval vatte de cabine van de tankwagen die gevuld was met slib vuur.  De bestuurder slaagde er nog net op tijd in om zich nog voor de aankomst van de hulpdiensten in veiligheid te brengen.  De man werd lichtgewond overgebracht naar de spoed van het AZ Groeninge te Kortrijk.  Door het ongeval werd de Iepersestraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.  Ook op de E17 richting Kortrijk was er sterke verkeershinder.  Al snel ontstond een file die zich op een bepaald moment uitstrekte tot in Kruishoutem.  In de staart van de file die zich had gevormd door het ongeval deed zich even later ook ter hoogte van de afrit Deerlijk op diezelfde E17 een nieuw ongeval voor waarbij een persoon om het leven kwam. Maandagnamiddag zijn de takelwerkzaamheden van start gegaan om de tankwagen van de firma Shanks te takelen. Kraanwerken Desutter en Ville De Courtrai stonden in voor deze takelwerkzaamheden

Foto KBM
Foto KBM
Foto KBM
Foto KBM