Opslagplaats met houtafval vat vuur
Foto : NGS

Donderdagavond iets voor 19u werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij de firma Degetec in de Pitantiestraat in Desselgem. Bij aankomst stelde de hulpdiensten vast dat een halfopen opslagplaats waar een grote stapel houtafval lag vuur had gevat. Met behulp van een graafkraan werd de brandende stapel open getrokken zodat het blussen makkelijker kon verlopen. De brandweerpost van Waregem riep de hulp in van de collega’s uit Deerlijk omdat men met een watertekort dreigde te vallen. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Omdat de rook afdreef van de nabijgelegen huizen werd er beslist om deze niet te evacueren. De oorzaak van de brand was waarschijnlijk een spontane ontbranding.

Opslagplaats met houtafval vat vuur
Foto : NGS