Foto NDZ
Foto NDZ

Bij een verkeersongeval die zich zondag kort voor 11 uur voordeed op de afrit van de A19 ter hoogte van Moorsele is een motorrijder zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen de man op de E403 reed richting de verkeerswisselaar en ter hoogte van Moorsele de afrit naar de A19 richting Kortrijk wilde nemen.  Door een foutieve inschatting van de bocht liep het echter grondig mis en kwam de motorrijder zwaar ten val.  Agenten van de Federale Politie die op weg waren naar een ordedienst te Wevelgem waren eerst ter plaatse en verwittigden de hulpdiensten. Ook de MUG-helikopter, die ter gelegenheid van de opendeurdag van de Wevelgemse luchthaven vlakbij was, kwam ter plaatse om de man de eerste zorgen toe te dienen. De man werd daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was de afrit een tijdlang volledig versperd, maar tegen halftwaalf kon deze terug vrijgegeven worden.