0001_Harelbeke_weggeefkastkopieMelanie De Bleeckere woonachtig te Harelbeke zet op 30 en 31 augustus terug haar weggeefkast voor de deur van haar woning.  Met dit initiatief wil ze spullen die niet meer gebruikt worden een nieuw leven bezorgen.  In de geef- en neemkast kunnen onder meer spullen gedeponeerd worden voor school, huisraad, speelgoed, keukengerei, klein elektro, boeken, muziek,… met andere woorden alles nog in goede staat, schoongemaakt of gewassen en nog in werking.  De kast van Melanie is terug te vinden eind deze maand aan de P. De Coninckstraat 17 in Harelbeke, maar wie op 30 of 31 augustus niet kan langskomen mag Melanie ook gerust een telefoontje of smsje doen op het nummer +32 475 58 63 63 zodat kan afgesproken worden wanneer het, het best past.  Met de start van het schooljaar in het vooruitzicht zijn alvast boekentassen of rugzakken, pennenzakken, pennen, potloden, brooddozen, speelgoed, rekenmachines, leesboekjes, … zeker welkom. Maar ook andere zaken kunnen eveneens in de kast nagelaten worden als ze maar de maximum afmetingen van 20x80x30 cm niet overschrijden.  Wie grotere voorwerpen wil weggeven kan een kaartje maken met contactgegevens en dit in de kast plaatsen.  Wat zeker niet mag is voorwerpen op de stoep plaatsen.  Ook voeding, advertenties voor dieren, scherpe voorwerpen, wapens of medicatie zijn eveneens niet welkom in de kast.  Elke dag wordt de kast wel om 19 uur binnen geplaast!
Wat er zoal in de kast terecht komt, is te volgen via de facebookpagina van Melanie.