Vuilniswagen beland in de gracht door blokkade van een wiel
Foto: FVL

Deze morgen kwam in de Oliekotstraat Te Dadizele een vuilniswagen naast de weg terecht nadat volgens de chauffeur één van de wielen blokkeerde. Uiteindelijk kantelde de vuilniswagen op zijn zij.

De bestuurder en zijn passagier werden niet gewond, maar hadden toch wat spier- en rugklachten. Ze konden op eigen kracht de vuilniswagen verlaten. Daar er overdrukolie op de warme remmen liep begon die te roken. De chauffeur verwittigde de brandweer die de remmen koelde zodat er geen brandgevaar meer was. Reeds de hele dag zijn 2 takelfirma’s met man en macht bezig om de geladen vuilniswagen te proberen recht te krijgen. Omstreeks 17.00 was dat nog steeds niet gelukt. Er werden onder meer luchtkussens onder de laadbak gestoken om deze enkele meter van de grond te krijgen en zo één of meerder riemen rond de vuilniswagen te kunnen leggen om deze zonder veel extra schade te kunnen rechttrekken.