Jongeman van 19 overleden bij zware woningbrand
Foto: NDZ

In een rijwoning aan de Schelpenstraat in de Meense deelgemeente Rekkem is zaterdagmorgen een zware brand uitgebroken. Daarbij is de oudste zoon van het gezin omgekomen. Het vuur werd opgemerkt omstreeks halfzes en greep bijzonder snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer stond de woning volledig in lichterlaaie. In de vrijstaande huurwoning woonde een moeder met haar twee zonen. De vrouw kon zich samen met haar jongste zoon in veiligheid brengen. Beiden kregen ter plaatse zuurstof toegediend en werden daarna naar het ziekenhuis overgebracht. Het vuur werd ontdekt door verschillende buurtbewoners die wakker werden van de brandgeur en verschillende explosies. “Toen we naar de woning toeliepen, stond deze reeds volledig in lichterlaaie. We probeerden nog de wagens te redden die naast de woning geparkeerd stonden, maar door de enorme hitte moesten we deze poging staken”, vertelt buurtbewoner Dominique Depoortere, die net achter de woning in de wijk Ten Bulcke woont. Volgens het Parket ontstond het vuur accidenteel nadat de zoon bij thuiskomst nog iets wou klaarmaken om te eten en de pot op het vuur uit het oog verloor. Als gevolg van de brand is de woning compleet vernield.

Jongeman van 19 overleden bij zware woningbrand
Foto: NDZ