Foto NDZ
Foto NDZ

In een leegstaand dakappartement gelegen aan de Minister Liebaertlaan in Kortrijk is zondag kort na de middag brand uitgebroken.  Hoe de brand kon ontstaan in het dakappartement gelegen op de site Bruynooghe-Delaere is niet helemaal duidelijk al wordt brandstichting niet uitgesloten.  Door de brand is er vooral schade binnen in het appartement zelf. Het gebouw waarin het dakappartement is gelegen staat reeds geruime tijd leeg.  Projectontwikkelaar Matexi had aanvankelijk plannen met de site en wou er heel wat nieuwe woningen en appartementen optrekken. Die plannen kregen echter heel wat verzet van de buurt, die het vooral moeilijk had met de heropbouw van het flatgebouw dat vijf verdiepingen zou tellen. Omdat de stad weinig oor had naar de bezwaren van de buurt, werd beroep aangetekend bij de Provincie. Projectontwikkelaar Matexi deed daarop zelf afstand van de afgeleverde bouwvergunning en zou de plannen herbekijken. Het wordt dus nog even afwachten voor de heropbouw van de site kan van start gaan.