Plechtige ondertekening meerjarenovereenkomst militaire begraafplaatsen en bescherming WO-I erfgoed
Foto: FVL

Op woensdag 7 juni 2017, tijdens een dag vol officiële plechtigheden ter gelegenheid van 100 jaar Mijnenslag Heuvelland – Mesen, heeft Vlaams minister-president Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, enkele WO I – mijnkraters voorlopig beschermd.

Het zijn de getuigen van wat zich op 7 juni 1917 afspeelde. Daarnaast heeft hij ook de meerjarenovereenkomst ondertekend, in aanwezigheid van Sir Tim Laurence, vicevoorzitter van de Commonwealth War Graves Commission, waarin het engagement wordt beschreven voor het uitvoeren van restauratiewerken op 24 Britse militaire begraafplaatsen in Ieper, Poperinge, Langemark – Poelkapelle en Heuvelland.

Na de ondertekening volgde nog een korte demonstratie over hoe grafstenen opnieuw worden gegraveerd en hersteld. Leerlingen van de basisschool plaatsten ook nog kruisjes bij de grafstenen.