Foto NSK
Foto NSK

572 West – Vlaamse vinkeniers hebben zondagmorgen met hun vogel deelgenomen aan het West-Vlaams kampioenschap vinkenzetten die dit jaar doorging in Harelbeke.   Voor de gelegenheid werd het stuk  N36 rijksweg tussen de Bavikhoofse brouwketel en de Kuurnsestraat volledig verkeersvrij gemaakt zodat het kampioenschap in alle rust kon plaatsvinden.  Het was uiteindelijk Jolien Planckaert (24) uit Kachtem met haar vogel Hercules die 796 liedjes bracht die het West-Vlaams kampioen Vinkenzetten won gevolgd op een tweede plaats door Jozef Struyve uit Zwevezele met zijn vogel Charlie die goed was voor 791 liedjes, Jose Schiettecatte uit vichte eindigde met zijn vogel Ecobo verdienstelijk op een derde plaats.  Eerste Kuurnenaar werd Philippe Vercruysse met zijn vogel Pitou die op een vijftiende plaats eindigde.

Foto NSK
Foto NSK