Brand op binnenschip
Foto : NGS

Vrijdagnamiddag merkte de eigenaar van het binnenschip ‘Good Luck’ iets na 17 uur een hevige rookontwikkeling op uit zijn machinekamer. Het schip kwam uit de richting van Kortrijk en was onderweg naar Sas van Gent. De schipper nam het zeker voor het onzekere en besliste om ter hoogte van de splitsing met het kanaal Roeselare-Leie, net voor de sluis van Ooigem, om naar een aanlegplaats te varen zodat de brandweer makkelijker zijn schip kon bereiken en ook geen hinder kon veroorzaken voor het overige scheepvaartverkeer. De intussen gealarmeerde brandweerpost van Waregem kwam ter plaatse en kon in de machinekamer die gevuld was met zwarte rook een kleine brand vaststellen die vlug onder controle was. In de technische ruimte werden enkele isolatiepanelen verwijderd om de brand te kunnen doven. De brandweer liet daarna de schipper de motoren nog een twintigtal minuten proefdraaien, waarna het zijn weg naar Sas van Gent via de Leie kon verderzetten. Een brandstoflek op de uitlaat van de scheepsmotoren ligt aan de basis van de brand. Gelukkig raakte niemand gewond.