Zware brand vernielt zolderverdieping
Foto : Jos

Vrijdagavond ontstond er een zware brand in een appartementsgebouw langs de Beverenstraat in Lichtervelde. De bewoner kon tijdig vluchten en alarmeerde de brandweer. De bewoners op de gelijkvloerse verdieping waren niet thuis. Een echtpaar dat op de eerste verdieping woonde kon ook tijdig hun woonst verlaten en werden door de hulpdiensten opgevangen. Bij hun aankomst riep de bevelhebber op om de naburige korpsen van Ardooie en Roeselare erbij te halen voor bijstand. Het vuur woedde hevig op de zolderverdieping en men had alle moeite om het vuur te blussen door de isolatiewanden. Na een half uur had men de situatie onder controle en werd er nog nageblust. Een kortsluiting is niet uitgesloten. Een deskundige van het Parket kwam nog ter plaatse om naar de oorzaak te zoeken.