Vanaf maandag 29 mei zullen plaatselijke herstellingswerken aan het betonnen wegdek worden uitgevoerd op de R8 buitenring in Kortrijk. De plaatselijke herstellingswerken worden uitgevoerd op het trage rijvak van de R8 buitenring. De werfzone start vlak na de afrit van het complex nr. 8 Heule (kilometerpunt 12,8) en stopt vlak voor de oprit van het complex nr. 9 Gullegem (kilometerpunt 14,8). De slechte stukken wegdek worden plaatselijk opgebroken en hersteld met snelhardende beton.

Tijdens de werken zal de buitenring van de R8 volledig afgesloten zijn en wordt het verkeer richting de A19 met behulp van een doorsteek over één rijstrook naar de R8 binnenring geleid. Het verkeer richting Kuurne op de binnenring moet dan ook over één rijstrook rijden.

De oprit van de 3 zijstraten van het complex nr. 8 Heule (Gullegemstraat, Steenstraat en Mellestraat) richting A19 van de R8 buitenring worden afgesloten en het verkeer moet oprijden via de R8 binnenring richting Kuurne om ter hoogte van de Noordlaan (aan de industriezone Kuurne) te draaien en terug via de R8 buitenring naar de A19 te rijden. De afrit van het complex nr. 9 Gullegem (Oude Ieperstraat) op de buitenring is ook afgesloten. Het verkeer zit daar immers nog op de binnenring. De omleiding verloopt via een keerbeweging aan het eerstvolgende complex nr. 11 Bissegem. De oprit van het complex nr. 9 Gullegem richting A19 van de R8 buitenring blijft wel open.

Bon: Wegen en verkeer25

Vanaf 29 mei moeilijke doorgang R8 in Kortrijk wegens werken
Wegen & Verkeer