Foto FVL
Foto FVL

Burgemeester Kurt Windels (De Brug) van Ingelmunster hoopt als nog dat er snel een investeerder wordt gevonden met een wild plan om het op de proppen gelopen Aviflora snel nieuw leven in te blazen.   Het park werd twee jaar geleden failliet verklaard, en lijkt zo stilaan dezelfde weg op te gaan als het Dadipark in Dadizele die pas na 10 jaar sluiting werd gesloopt en opgeruimd, nadat vandalen het pretpark helemaal hadden vernield. Ook in Ingelmunster hebben vandalen reeds lelijk huis gehouden in het voormalige park Aviflora.  “Het dossier zit in handen van de curator. Ik betreur, net zoals zovele anderen, de gang van zaken. Hoe langer het park leeg staat, hoe moeilijker een doorstart zal zijn.  Het gebied een stedenbouwkundige andere bestemming geven is ook niet mogelijk zonder wijziging van het Gemeentelijk Ruimtelijk structuurplan. Daarenboven heeft Ingelmunster ook niet direct een aantoonbare woonbehoefte en behoefte aan industrie of ambachtelijke grond. Omturnen is dus geen evidentie.” Aldus Kurt Windels.

Foto FVL
Foto FVL