Foto NDZ
Foto NDZ

Vrijdagavond omstreeks 18.00 uur heeft een zware gewoed in het bijgebouw achteraan een rijwoning langs de Sint-Katharinastraat in de Heulse wijk Sint-Katharina. Twee alerte buurtbewoners konden de bejaarde bewoonster nipt uit haar brandende woning halen en in veiligheid brengen. “We wonen op een boogscheut van hier en gingen om frietjes bij frituur de Koevoet iets verderop in de straat. Toen al kwam een felle brandgeur ons te gemoed, maar gezien het warme weer, gingen we ervan uit dat iemand uit de buurt aan het barbecueën was. Toen we even later terugkeerden, was die brandgeur veel erger geworden en gingen we op zoek naar de brandhaard. Toen we achteraan de woning kwamen, merkten we het vuur in het bijgebouw op. Het brandde hevig, want de ruiten begonnen te barsten van de hitte. Via de openstaande achterdeur ben ik de woning binnengegaan om de bejaarde bewoonster te zoeken. Mijn echtgenote bleef ondertussen aan de achterdeur wachten. Vrij snel kon ik de vrouw lokaliseren en naar buiten brengen. Ze raakte verbrand aan de armen en bevangen door de rook”, getuigt het koppel.  De brandweer had het vuur pas na enige tijd onder controle, maar moest nog geruime tijd nablussen. Het bijgebouw werd door de brand volledig vernield, de woning zelf kon gevrijwaard worden. Over de precieze oorzaak van de brand is momenteel geen duidelijkheid. Gedurende de bluswerken was de was de dorpskom volledig afgesloten. Heel wat kijklustigen volgden de bluswerkzaamheden.

Foto NDZ
Foto NDZ
Foto NDZ
Foto NDZ