Nieuwe ambulance betrokken in ongeval
Foto : PSD

Zaterdagavond iets na 19u30 botste de gloednieuwe ambulance van Diksmuide op een voertuig in de IJzerlaan in Diksmuide. De ziekenwagen die prioritair op weg was met een patiënt naar het ziekenhuis Az-West reed in de richting van Veurne toen op een bepaald moment een witte bestelwagen rechtsomkeer wou maken. Het kwam tot een aanrijding tussen beide voertuigen. De ambulanciers riepen onmiddellijk de hulp in van een andere ambulance om het slachtoffer over te brengen naar het ziekenhuis in Veurne. De ziekenwagen die slechts sinds een drietal weken in dienst was (zie ook : Nieuwe ambulance voor brandweerpost Diksmuide), liep wat blikschade op en een lekke band. Het voertuig zal een tijdje buiten dienst zijn voor herstelling, maar gelukkig kan het korps beroep doen op een tweede voertuig van het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Rond 21 uur was de ambulancedienst van Diksmuide terug paraat voor verdere hulpverlening.