Auto in kanaal
Foto : Jos

Zaterdagmorgen omstreeks half zeven hebben twee broers de schrik van hun leven opgedaan. Langs de Kolenkaai reden ze in de richting van Izegem toen de bestuurder de controle over het stuur van de wagen verloor. Hij mistte de lichte bocht waardoor de wagen in het kanaal terecht kwam. Beiden gingen kopje onder, maar bij het zinken van het voertuig konden ze zichzelf uit de wagen bevrijden. Met veel moed en kracht zwommen ze naar de overkant en via een geladen schip konden ze de kade bereiken. Te voet zijn ze dan tot aan het bedrijf Poco Loco geraakt. Daar werden de hulpdiensten verwittigen. Duikers van de brandweer konden het voertuig lokaliseren. Tijdens de takelwerken werd het scheepvaartverkeer stilgelegd. Beide broers werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. (Jos)