Minister van Justitie wil pas vernieuwd vredegerecht van Wervik sluiten
Foto: FVL

Koen Geens, Minister van Justitie (CD&V), richtte een brief aan Youro Casier, burgemeester van Wervik, waarin hij hem op de hoogte bracht van het hervormingsplan van de vredegerechten. Volgens dit plan wordt het vredegerecht van Wervik gesloten en worden de kantons Wervik en Menen samengevoegd met zetel in Menen. De gemeenteraad keurde een motie goed met het verzoek om de vredegerechten van Wervik en Menen samen te voegen met zetel in Wervik. Het huurcontract tussen de stad Wervik (eigenaar) en de Regie der Gebouwen (huurder) van het in 2014 geopende en volledig ingerichte vredegerecht op de site Sint-Pol te Wervik nog loopt tot 25 augustus 2032. Volgens burgemeester Youro Casier (sp.a) is het onaanvaardbaar om dit nieuwe gebouw te moeten sluiten omwille van hervorming. “Menen zou evengoed kunnen naar Wervik komen”. Aldus burgemeester Youro Casier.