Ernstige verkeershinder na gekantelde vrachtwagen op het Ei in Kortrijk
Foto: NDZ

Op het EI rond Kortrijk is maandagmorgen omstreeks omstreeks kwart voor elf een vrachtwagen gekanteld.  De chauffeur raakte daarbij lichtgewond en werd door de brandweer uit zijn cabine geholpen.  Het ongeval gebeurde toen de vrachtwagen – die geladen was met aarde – een fikse bocht op de wisselaar verkeerd inschatte en op zijn zijkant belandde. Daarbij kwam ook een deel van de aarde op de rijbaan terecht. Gedurende lange tijd was aan de oprit naar de R8 slechts de pechstrook vrij, terwijl op de wisselaar zelf al snel een rijstrook kon vrijgemaakt worden. Bij het ongeval sloeg de mazouttank van de vrachtwagen lek, maar de brandweer kon de lekkende mazout snel indammen en pompte daarna het goedje over.  De gekantelde vrachtwagen raakte bij het ongeval ook een praatpaal, die weggeslingerd werd. Een voorbijrijdende privé-ambulance kon deze niet meer ontwijken en liep schade op aan de onderzijde van de wagen.

Ernstige verkeershinder na gekantelde vrachtwagen op het Ei in Kortrijk
Foto: NDZ