Appartementsbrand in Menen op parcours Gent-Wevelgem
Foto: NDZ

Kort na halfvijf is zondagnamiddag brand uitgebroken in een flat op de tweede verdieping van een appartementsblok aan de Kortrijkstraat te Menen. Het vuur ontstond in de woonkamer van het appartement en ging meteen gepaard met heel wat rookontwikkeling. De brand richtte in het appartement heel wat schade aan, waardoor het onbewoonbaar is. Drie agenten van Politiezone Grensleie die vlakbij waren, begonnen meteen met de evacuatie van de bewoners. De agenten raakten hierdoor bevangen en moesten even naar het ziekenhuis overgebracht worden, dat ze even later opnieuw konden verlaten. Ook de bewoner moest even naar het ziekenhuis worden overbracht, maar kond al snel terug het ziekenhuis verlaten. Nadat de verschillende appartementen door de brandweer geventileerd werden, konden met uitzondering van de bewoners van het getroffen appartement, alle bewoners omstreeks 18u terugkeren naar hun flat. De getroffen bewoners kregen via de Politie crisisopvang. Door de brand moest het parcours Gent-Wevelgem aangepast worden. In plaats van de cours over het marktplein te laten rijden werd een omleiding voorzien via de Wahisstraat en de J&M Sabbestraat.