Mardi gras lokt ondanks het koude weer toch een kleine 4000 toeschouwers naar hippodroom in Kuurne
Foto: NSK

De Mardi Gras meeting op de paardenrenbaan van Kuurne die elk jaar opnieuw goed is voor een aparte sfeer, veel volk, randanimatie en een gokje heeft ook vandaag terug een kleine vierduizend bezoekers naar de hippodroom gelokt. Van de in totaal elf drafrennen die er plaatsvinden vond omstreeks 17 uur de belangrijkste plaats met name de Grote Winterprijs waaraan een prijzenpot van 30.000 euro verbonden is en waar heel wat toppaarden aan deelnemen. Ook dit jaar werd het opnieuw een spannende nek aan nek race die uiteindelijk gewonnen werd door Jockey Nico D’Haenens met Balando, gevolgd op een tweede plaats door Jocky Marck Huygens met Gosip Sidney die getipt stond als favoriet van de race.

Dat de Kuurnse burgemeester echter niet verlegen is om een grapje weten we echter al langer en ook vandaag op Mardi Gras bewees hij dat ook nog maar eens. Gisteren verscheen nog op zijn facebook een foto van hem samen met Sagan waarbij het bericht stond dat dinsdag Peter Sagan naar het Kuurnse topevent op de renbaan kwam. De organisatie achter Mardi Gras nam al snel het bericht over op hun website maar moest het al even snel opnieuw intrekken toen ze vernamen dat het om een grap van burgemeester Francis Benoit ging. De burgemeester van Kuurne liet echter de organisatie niet stikken en verkleedde zichzelf in Sagan om tijdens een van de prijsuitreikingen de jockey zijn trofee te overhandigen.

Mardi gras lokt ondanks het koude weer toch een kleine 4000 toeschouwers naar hippodroom in Kuurne
Foto: NSK

Mardi gras lokt ondanks het koude weer toch een kleine 4000 toeschouwers naar hippodroom in Kuurne

 

« 1 van 2 »

Foto: NSK