Kuurne Brussel Kuurne voor wielertoeristen weer een groot succes
Foto: NSK

De organisatie achter Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo is tevreden met het aantal deelnemers die zich deze morgen aanmeldde in zaal Kubox om deel te nemen aan het kleine broertje van Kuurne – Brussel – Kuurne die morgen verreden wordt door de beroepsrenners.  “In totaal boden zich 3500 wielertoeristen aan tussen 8 en 12 uur”, vertelt Bram Deloof van O’Dorney, de organisatie achter Kuurne-Brussel-Kuurne voor wielertoeristen, ” Tot op heden is alles al vlot verlopen, zonder incidenten.  Dit jaar was er ook volop ambiance ter hoogte van het vertrekpunt aan zaal Kubox om het vertrek van de wielertoeristen zo aangenaam mogelijk te maken.”  De deelnemers kregen de keuze uit een parcours van 40, 70 of 100 kilometer en konden zich inschrijven tot twaalf uur deze middag.  Deze morgen deed er zich in Harelbeke een ongeval voor waarbij een wielertoerist betrokken raakte.  Dit gebeurde ter hoogte van het kruispunt waar de Wolvenstraat en Beverstraat  samenkomen.  Of het slachtoffer deelnam aan Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo is niet duidelijk.

« 1 van 2 »