Zware brand in loods vernielt ook naastgelegen woning in Marke
Foto: Filip Vanloo

Zondagavond brak een zware brand uit in de Marktstraat in Marke. De brand zou vermoedelijk ontstaan zijn in een loods door kortsluiting in een elektriciteitskast. In de loods, die paalde aan een woning was schroot aanwezig. De toegesnelde brandweer probeerde in eerste instantie om de woning te vrijwaren, maar dat is niet gelukt. Een 8 tal woningen in de buurt werden preventief geëvacueerd en de bewoners die het wensten werden door het Rode Kruis opgevangen in de brandweerkazerne van Marke. Volgens eigenaar N.B. bevonden zich geen gevaarlijke stoffen in de loods en ook geen gasflessen, wel enkele heftrucks. Het rampenplan werd niet afgekondigd maar burgemeester Vincent Van Quickenborne kwam ter plaatse om poolshoogte te nemen. Ook de naastgelegen woning liep rook- en waterschade op. Omwille van de hevige rookontwikkeling werd na enige tijd ook een perimeter ingesteld, omdat er gevreesd werd voor asbestdeeltjes in de rook, dit bleek achteraf niet het geval.

Zware brand in loods vernielt ook naastgelegen woning in Marke
Foto: Filip Vanloo