Machine vat vuur bij Sobinco in Zulte
Foto : NGS

Woensdagavond ontstond er een brand aan een machine bij Sobinco in de Waregemstraat in Zulte. In het bedrijf wordt hang- en sluitwerk voor aluminium ramen en deuren geproduceerd. Het waren arbeiders van de nachtploeg die rond 22u het brandalarm opmerkten. Ze twijfelden geen seconde en begonnen meteen om de vlammen aan de machine die vuur had gevat te blussen. Ondertussen werden de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst van zowel de brandweer van Waregem als van Deinze hadden de arbeiders het vuur reeds volledig gedoofd. Door de brand had het fabrieksgebouw zich wel volledig met rook gevuld. De lichtkoepels op het dak werden geopend en de brandweer plaatste verschillende ventilatoren om de rook naar buiten te krijgen. Er vielen gelukkig geen gewonden.