Auto op zijkant na ongeval
Foto : NGS

Zondagavond gebeurde rond 21u in de Sprietestraat in Desselgem opnieuw een ongeval. Een bestuurder uit Beveren-Leie die uit het centrum van Desselgem kwam verloor in de bocht ter hoogte van de spoorwegbrug de controle over zijn Peugeot en kwam naast de rijbaan terecht. De wagen knalde eerst door de betonnen afsluiting en kwam daarna op zijn zijkant terecht op een lager gelegen weg.

Bewoners zijn de vele ongevallen beu.

Toegesnelde omwonenden die de klap hadden gehoord hielpen de chauffeur via het portier aan de passagierskant uit zijn wagen in afwachting van de reeds gealarmeerde hulpdiensten. De bestuurder, die als enige in het voertuig zat, raakte vooral gewond aan zijn hoofd en werd onder begeleiding van een MUG-arts overgebracht naar het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis in Waregem. De buurtbewoners klagen al langer over het feit dat de wagens in dit gedeelte van de Sprietestraat veel te vlug rijden. Dit ongeval is het zoveelste in de rij, echt ingrijpende veranderingen aan de inrichting van de weg die de snelheid van de wagens enigszins zou moeten verminderen zijn er tot nu toe niet gebeurd. De bewoners worden er een beetje moedeloos van.

Auto op zijkant na ongeval
Foto : NGS