Foto NGS
Foto NGS

Een uitslaande brand heeft donderdagavond zware schade toegebracht aan een villa in de Vijfseweg te Waregem. Hoe het vuur kon ontstaan, is echter niet duidelijk. De bewoners die op het ogenblik dat de brand ontstond in de villa aanwezig waren werden gelukkig tijdig gewekt zodat ze tijdig de villa konden verlaten en de brandweer verwittigen. Als gevolg van de brand werd de villa volledig vernield en is daardoor onbewoonbaar geworden.  Het vuur zou vermoedelijk ontstaan zijn in de omgeving van de haard.  De brandweer kreeg het vuur pas vrijdagmorgen omstreeks een uur onder controle, maar diende daarna nog enige tijd na te blussen om heropflakkering te voorkomen. Niemand raakte gewond. De brandweerpost Waregem kreeg tijdens de bluswerkzaamheden versterking van de collega’s van Deerlijk, Harelbeke en Vichte die hun tankwagen ter plaatse stuurden om de bluswatervoorziening te garanderen. Ook de brandweerpost Zwevegem stuurde hun persluchtcontainer ter plaatse.