Verkiezing sportlaureaten 2015-2016 in Wervik
Foto: Filip V.

In CC De Knippelaar in Kruiseke werden op vrijdag 9 december 2016 de sportlaureaten van dit jaar bekendgemaakt. Het was Sofie Blancke, producer van het radio 2 programma ‘De Inspecteur’, die de genomineerden en de winnaars mocht bekendmaken. Het was Ludo Depoortere die de titel ‘Sportman van het jaar’ op zijn naam mocht schrijven. Als Sportvrouw van het jaar werd Malika Zeriffi verkozen. Sportploeg van het jaar werd Kon. Eendracht Wervik, die sedert 1999-2000 opnieuw Nationaal voetbal speelt na het behalen van de titel vorig seizoen. De titel ‘Sportbelofte van het jaar’ was voor Yorben Debaecker. Tot slot was er nog 1 trofee en die werd toegekend aan Blanche Decorte in de categorie Andersvalide sporter van het jaar.’  Tussendoor konden de aanwezigen genieten van enkele optredens door dansclub Rouge en als afsluiter gaf Barre Neirinck nog enkele demonstraties met zijn BMX uit zijn show ‘BarreBmx’.