Foto NSK
Foto NSK

Onder feestelijke Mexicaanse klanken is zaterdagmorgen ter hoogte van de Graanmarkt een nieuw oplaadpunt geopend voor elektrische voertuigen. Het was Vlaams minister voor energie Bart Tommelein die samen met Burgemeester Vincent Van Quickenborne de eerste stekker in de oplaadpaal plaatste en zo meteen ook het startschot gaf voor de week van de milieuvriendelijke voertuigen. Met dit extra oplaadpunt komt het aantal plaatsen waar een elektrische wagen kan opgeladen worden in Kortrijk op een achttal. Het komende jaar wil Kortrijk echter blijven investeren in dergelijke oplaadpunten en dit aantal verder optrekken tot elf. “Wie zijn elektrische wagen bijlaadt op een van de beschikbare punten in onze stad hoeft tijdens deze laadbeurt niet over een parkeerticket te beschikken.”, vertelt Burgemeester Van Quickenborne,” Tevens kunnen bestuurders ook via een app in een oogopslag zien welk oplaadpunt in onze stad op dat ogenblik beschikbaar is.” Vincent Vandeweghe die zich zaterdagmorgen als eerste bestuurder kwam aanmelden om zijn wagen bij te laden kreeg dan ook uit handen van Vlaams minister van energie Bart Tommelein een nieuwe oplaadkabel cadeau. De opening van het nieuwe oplaadpunt die een samenwerking is tussen de stad Kortrijk en Eandis kon alvast op heel wat belangstelling rekenen.