weekendcontroles
Foto : NGS

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht.

Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd.

Hoewel de provincie West-Vlaanderen er in 2010 in geslaagd is het aantal dodelijke slachtoffers te halveren ten opzichte van het aantal van 2.000 (van 190 naar 93) is het noodzakelijk te blijven streven naar minder leed op onze wegen.

Voor het weekend van 12 en 13 november zijn minstens 6 controles voorzien in volgende zones:

 

WEGPOLITIE WEST-VLAANDEREN
snelheidscontroles zonder onderschepping op zaterdag 12 november 2016 op de A19 tussen Menen en Ieper, richting Ieper

 

BRUGGE
snelheidscontroles zonder onderschepping

KNOKKE-HEIST/DAMME
snelheidscontroles zonder onderschepping

BREDENE/DE HAAN
snelheidscontroles zonder onderschepping

KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout)
alcoholcontroles

ARRO IEPER (Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Moorslede, Poperinge, Staden, Vleteren, Wervik, Zonnebeke)
alcoholcontroles

Voor alle duidelijkheid dient aangestipt te worden dat ook op andere plaatsen en in andere politiezones snelheids- en alcoholcontroles kunnen uitgevoerd worden tijdens het komend weekend.