Topeditie van Lichtjes aan de Leie
De werkgroep ‘Lichtjes aan de Leie’ van de Vijfse Middenstand (Foto : NGS)

De vierde editie van het jaarlijkse ‘Lichtjes aan de Leie’ evenement in Sint-Eloois-Vijve was zaterdagavond een megasucces. Enkele dagen voor het gebeuren waren de 3200 kaarten die te verkrijgen waren reeds uitverkocht. Wie wou kon ook zo meewandelen maar kon onderweg dan niet genieten van de drie tussenstops die voorzien waren. De organisatoren, een werkgroep van de Vijfse Middenstand,  schatten dat er ongeveer 4000 mensen door de straten van het Vijfse dorp hebben gestapt. Op het parcours van bijna 5 kilometer stonden ook dit jaar weer duizenden kaarsjes en fakkels die het te volgen wandelpad sierlijk verlichten. De straatverlichting bleef zaterdagavond uit in Sint-Eloois-Vijve om het allemaal iets meer sfeervol te maken, al was het daardoor hier en daar wel opletten dat er niet werd gestruikeld. Om de veiligheid van de grote groep deelnemers te verhogen werd dit jaar het parcours voor de eerste maal autovrij gehouden. Na de tocht kon men op het kerkplein nog nagenieten van allerlei hapjes en drankjes, de verschillende kraampjes die er stonden werden uitgebaat door diverse verenigingen uit de omgeving. Er waren niet alleen lichtjes aan de Leie, om 22u kon men ook genieten van lichtjes in de lucht en dit door een vuurwerk die werd aangeboden door het Waregemse stadsbestuur. Een dj midden op het kerkplein zorgde voor de nodige ambiance zodat er gefeest werd tot in de vroege uurtjes.

« 1 van 3 »