Geslaagde rampoefening in Waregem
Foto : NDZ

Zaterdagvoormiddag werd een grote rampoefening gehouden in residentie “Ter Dompel”, die gelegen is in de sociale woonwijk “Torenhof” en eigendom is van de sociale huisvestingsmaatschappij “Helpt Elkander” uit Waregem.  Volgens het scenario was brand uitgebroken in een appartement op de 8ste verdieping, waarbij 1 slachtoffer viel en de bewoners van het 8ste en 9de verdiep geëvacueerd werden naar het naastgelegen ontmoetingscentrum Eikenhove. Tijdens de bluswerken raakte ook een brandweerman gewond, die met behulp van de ladderwagen geëvacueerd werd. Aanleiding voor het houden van dergelijke oefening zijn de zware en intensieve renovatiewerken die de jongste jaren in zowel de residentie “Ter Dompel” als “Ter Beke” uitgevoerd werden. Na afloop bleek uit de eerste bevindingen dat zowel Brandweer, Burgemeester als de sociale huisvestingsmaatschappij tevreden zijn omtrent het verloop van de oefening. Hier en daar zijn wat aandachtspunten opgedoken, waarbij het nu de bedoeling is om de werking nog verder te verfijnen.  Het is niet de eerste keer dat er geoefend wordt in dit gebouw, zo werd recent nog een evacuatieoefening gehouden waarbij de bewoners vooral gesensibiliseerd werden om hun medewerking te verlenen. Ook toen was men tevreden over het verloop van de oefening.