Bestuurder gewond in Koolskamp
Foto : Jos

In de Kapellestraat in Koolskamp gebeurde vandaag een spectaculair ongeval. Bij bouwwerken aan een nieuwe woning was een kraanman betonnen gewelven aan het lossen van een vrachtwagen. Bij het hijsen van één van de zware stukken liep het echter verkeerd waardoor het gewelf over de rijbaan kwam te hangen. Net op dat moment kwam een man met een kleine bestelwagen aangereden, hij kon het slingerende gevaarte niet meer ontwijken. Het betonblok boorde zich door de wagen en raakte ook de chauffeur. Door de klap werd het blok weggeslingerd en kwam het tegen de gevel van een andere woning terecht. Door de klap zat de chauffeur, die afkomstig is uit de Westhoek, gekneld in het wrak van zijn wagen. De brandweerpost van Ardooie en Zwevezele kwamen ter plaatse en hadden ruim een uur nodig om de zwaargewonde man te bevrijden. Hij werd met zware hoofdwonden en onder begeleiding van een MUG arts naar het ziekenhuis in Tielt overgebracht, de man verkeert in levensgevaar. De Kapellestraat lag bezaaid met heel wat brokstukken en werd door de brandweer opgeruimd.