Politie controle
Foto: Nico Geneyn

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen.

Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht.

Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd.

Voor het weekend van 29 en 30 oktober zijn minstens 5 controles voorzien in volgende zones:

 

WEGPOLITIE WEST-VLAANDEREN :

snelheidscontroles zonder onderschepping op zaterdag 29 oktober 2016 tussen Menen en Ieper, richting Ieper

 

 

REGIO TIELT (Ardooie, Lichtervelde, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wingene) :

snelheidscontroles met onderschepping

 

VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) :

snelheidscontroles zonder onderschepping

 

MIRA (Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Waregem, Zwevegem) :

snelheidscontroles zonder onderschepping

 

KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout) :

alcoholcontroles

 

Voor alle duidelijkheid dient aangestipt te worden dat ook op andere plaatsen en in andere politiezones snelheids- en alcoholcontroles kunnen uitgevoerd worden tijdens het komend weekend.