wagen ramt muur van woning
Foto : NDZ

Zondagmorgen kwam aan de Vinkestraat te Wevelgem een wagen tegen de zijmuur van een woning terecht. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder vanuit de richting van de Gullegemstraat kwam gereden en net na een scherpe bocht de controle over het stuur verloor. De wagen kwam eerst links op het trottoir terecht en na het raken van onder meer een paal en verdeelkastje van Telenet, kwam het voertuig in de voortuin van de woning terecht, waar het inreed op de zijmuur van de garage. Hierdoor werd een gat geslagen in de muur en raakte aan de binnenzijde van de garage de hoofdkraan van de waterleiding beschadigd. Hierdoor ontstond meteen een waterlek waardoor de kelder van de woning onderliep. Het zwaar beschadigde voertuig vervolgde nog enkele honderden meters zijn weg tot in de Veldstraat, waar het tot stilstand kwam.  Door het ongeval was er een oliespoor vanaf de getroffen woning tot in de Veldstraat. De brandweer reinigde het wegdek