Uitslaande dakbrand vernielt villa in Wielsbeke

Een uitslaande brand heeft dinsdag zware schade veroorzaakt aan een villa in de Hernieuwenstraat in Wielsbeke. Arbeiders die de laatste schilderwerken aan het uitvoeren waren voor de renovatie van de woning zagen rond 11u rook uit het dak van de woning komen waarna ze meteen de hulpdiensten verwittigden. Bij aankomst van de brandweerpost Waregem kwamen de vlammen al metershoog uit het dak. Om de brand onder controle te krijgen werd de hulp ingeroepen van de korpsen Deerlijk en Harelbeke uit de Fluvia zone. Het duurde een hele tijd vooraleer de vlammen konden gedoofd worden, waarna met nablussen werd gestart. De volledige bovenverdieping viel ten prooi aan de vlammen. Gelukkig vielen er geen gewonden, de woning is wel onbewoonbaar verklaard. Een onderzoek zal de precieze oorzaak van het ontstaan van de brand aan het licht moeten brengen.