Bromfiets vat vuur in woning
Foto : NGS

Bij werkzaamheden aan een bromfiets in de Desselgemsestraat in Ooigem liep het woensdagavond volledig verkeerd. De tweewieler stond binnen op de benedenverdieping in het portaal van een woning toen het rond 20u30 plots vuur vatte. Met behulp van een brandblusapparaat probeerde men de vlammen te doven. In eerste instantie lukte dit en sleepte men de bromfiets naar buiten op de parkeerstrook voor de woning maar daar vatte de bromfiets echter opnieuw vuur. De ondertussen gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse en kregen de brand in een mum van tijd onder controle. In de woning ontstond ook een grote rookontwikkeling toen het voertuig binnen in brand vloog. Drie personen (een man, vrouw en kind) werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze mogelijk teveel rook hadden ingeademd. Wat de oorzaak is waarom de bromfiets plots vuur heeft gevat zal verder worden onderzocht. Het voertuig zelf is rijp voor de schroothoop.