Zware brand eist twee levens in Langemark

In de Poelkapellestraat in Langemark zijn in minder dan 24 uur twee zware branden ontstaan, in twee verschillende huizen op amper enkele honderden meter van elkaar. Bij een van de twee branden kwam een bejaard koppel om het leven. De bejaarde vrouw ging opnieuw het huis binnen om haar man in een rolstoel te redden, maar daar werden ze beide bevangen door de rook.

De bejaarde vrouw merkte de vlammen op om iets voor 7 uur maandagmorgen en kon zichzelf eerst nog in veiligheid brengen. Omdat haar man in een rolstoel zat, ging ze terug het brandende huis binnen om hem te redden. Ze geraakten echter niet op tijd terug buiten en kwamen om. Het huis is volledig uitgebrand.

Tweede brand in 24 uur

Zondagnamiddag moesten verschillende brandweerposten ook uitrukken voor een uitslaande woningbrand in dezelfde straat. De woning is een tijdlang onbewoonbaar. Volgens de brandweer zijn de twee branden wellicht accidenteel en is er dus geen kwaad opzet in het spel.