Afscheid na bijna 35 jaar frietjes bakken
Foto : NGS

Zaterdag namen Gino Bijn en Gwendoline Booghs, de eigenaars van frituur Gwendoline aan de kerk van Sint-Eloois-Vijve, afscheid van hun klanten. In mei 1982 opende het koppel aan de andere kant van de weg op het kerkplein hun eerste frituur. De bedoeling was om daar tijdelijk een frituur uit te baten en ondertussen uit te kijken naar een andere, vaste locatie. De frietjes vielen in de smaak van de Vijvenaren en twee jaar later, in 1984, werd er beslist om toch in Sint-Eloois-Vijve te blijven en hun activiteiten verder te zetten aan de overkant van het kerkplein. Bij de recente vernieuwingen aan het Vijfse plein werd ook de frituur onderworpen aan een make-over. Vrijdagavond bakten Gino en Gwendoline hun allerlaatste frietjes in hun vaste frituur, zaterdag trakteerden ze dan iedereen op een drankje en gratis oliebollen, een mooi gebaar dat zowel bij jong als oud in de smaak viel. Aan definitief stoppen na bijna 35 jaar frietjes bakken denken ze echter nog niet, in de toekomst blijven ze toeren met hun mobiele friet- en oliebollenkraam naar allerlei feestjes en activiteiten zoals de jaarlijkse kindernamiddag in september en het ‘Lichtjes aan de Leie’ evenement in november. De frituur zelf verdwijnt niet uit het Vijfse straatbeeld. Vanaf woensdag 2 november kan iedereen er terug terecht bij de nieuwe eigenaar, voor iedere klant is er die dag bij elke bestelling een gratis bakje friet !