Foto: NSK
Foto: NSK

Zaterdagnacht heeft een zware brand de woning van een landbouwbedrijf aan de Groenestraat te Wevelgem volledig in de as gelegd.  Het waren buren die iets voor 01u00 als eerste de vlammen opmerkten en de brandweer verwittigden. Toen de brandweerlui ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen reeds door het dak van de woning. Buurtbewoners waren er ondertussen in geslaagd om de bejaarde bewoner, die in een bijgebouw op de hoeve sliep, te wekken en in veiligheid te brengen bij buren. De hond des huizes, die op het moment van de brand in zijn kennel zat die paalt aan het brandende gebouw, kon door een toegesneld familielid in veiligheid worden gebracht.  Uit voorzorg werden de bewoners van enkele aanpalende woningen geëvacueerd, maar eens alle gevaar geweken was, konden zij al snel terugkeren naar hun woningen. Omstreeks 2u30 had de brandweer het vuur onder controle, maar er zal nog verschillende uren moeten na geblust worden. Wat aan de oorzaak ligt van de brand, dient nog onderzocht te worden.  Het getroffen pand werd reeds jaren niet meer gebruikt als woning, maar voornamelijk als berging en als kippenhok.