Nieuw onderkomen voor plaatselijke Rode Kruis Afdeling Kuurne
Foto: NSK

Dinsdag 27 september heeft de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis Kuurne haar pand gelegen aan het Marktplein waar het  de voorbije jaren in huisde ingeruild om haar intrek te nemen in het vroegere conciërgegebouw van het gemeentehuis. Het was dan ook afgelopen weekend een heen en weer gesleur met goederen van het ene onderkomen naar het andere waarbij diverse vrijwilligers werden ingezet. Op twee ruimtes na zal het Rode kruis over het ganse pand beschikken. De gemeente zal instaan voor alle energiekosten als elektriciteit, water en gas. Het Rode Kruis zelf draagt de kosten voor eventuele telecommunicatie. Naast het secretariaat van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis komt er in het gebouw ook een les- en vergaderlokaal, een kleedruimte voor de vrijwilligers en een bergplaats voor het EHBO- en ander materiaal nodig voor de werking van de vereniging. Tijdens de Ezelsfeesten dient het Rode Kruis wel haar lokaal ter beschikking te stellen van de Joggingclub die er zijn secretariaat telkens inricht voor de halve marathon en voor de eventuele dopingcontrole.