bru-16-17-2kopieVrijdag 23 september is in Kuurne de nieuwe Kindergemeenteraad geïnstalleerd. Na een spannende stemronde die doorging in het jeugdcentrum en waarbij alle zesdeklassers hun stem uitbrachten was het vervolgens even nagelbijten wie de nieuwe kinderburgemeester zou gaan worden. Nadat alle verkozen kindergemeenteraadsleden gekend waren volgde vervolgens in het Oud Gemeentehuis een geheime zitting die geleid werd door burgemeester Francis Benoit en waarop alle schepenen en uiteraard de nieuwe kinderburgemeester werd verkozen. Later op de avond volgde dan in de raadzaal van het Gemeentehuis een grote verkiezingsshow waarop het nieuwe kindergemeentebestuur werd voorgesteld. Tijdens deze show – stijlvol gepresenteerd door ‘brandweermannen’ Jan en Martin – werden aan het grote publiek de kindergemeenteraadsleden, kinderschepenen en kinderburgemeester onthuld en werd uiteraard door hen plechtig de eed afgelegd.  Kinderburgemeester Elle Engels die leerlinge is van de Centrumschool is alvast in de wolken dat zij een jaar lang kinderburgemeester van Kuurne mag zijn. Haar eerste officiële opdracht zal alvast niet lang op zich laten wachten gezien volgende week de Ezelsfeesten reeds op het programma staan.