Brandschade A11 geen impact op timing openstelling autosnelweg

Op dinsdag 30 augustus vatte een deel van de houten bekisting vuur voor de opbouw van een onderdeel van het A11-viaduct ter hoogte van de Stationsweg in Brugge. De voorbije weken werd de schade onderzocht en de planning werd herschikt waardoor de datum van openstelling van de autosnelweg niet in het gedrang komt.

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben de werken aan het viaduct door de brand enkele weken vertraging opgelopen. Enkele betonnen brugpijlers hebben schade opgelopen en zullen moeten vernieuwd worden.

Door een herschikking van de planning en door het maximaal inzetten van de arbeidersploegen kan de voorziene datum om de A11 autosnelweg open te stellen toch behouden blijven, namelijk september 2017.

De oorzaak van de brand kon nog niet achterhaald worden.  Het onderzoek loopt nog bij het parket.