Verkeersongeval met geknelde in Ardooie
Foto : PHD

Woensdagmiddag kreeg de brandweerpost van Ardooie zone Midwest een oproep voor een verkeersongeval in de Lichterveldsestraat in Koolskamp, deelgemeente Ardooie. Een bestelwagen kwam er in aanrijding met een vrachtwagen die vanuit de tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder van de bestelwagen kon niet op eigen kracht zijn voertuig verlaten en werd door de brandweer ontzet, waarna hij lichtgewond naar het ziekenhuis werd overgebracht voor verdere verzorging. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd maar was wel onder de indruk van het ongeval. Tot overmaat van ramp schoof de aanhanger van de vrachtwagen tegen een gevel van een woning waar drie jaar geleden ook al eens een vrachtwagen binnen reed. Ook nu raakte de gevel zwaar beschadigd. Het verkeer op de drukke Lichterveldsestraat was een tijdlang verstoord. Na de nodige vaststellingen en de opruiming van de brokstukken kon de rijweg terug worden vrij gegeven.