Artikel: PSD/NDZ
Artikel: PSD/NDZ

Zaterdag omstreeks het middaguur brak een zware brand uit in een schrijnwerkerij aan de Hoogledestraat te Kortemark.  Het was de eigenares van de schrijnwerkerij die net naast de hoeve woont, die als eerste het vuur opmerkte en de hulpdiensten verwittigde.  Toen die ter plaatse kwamen, stond de hele schrijnwerkerij reeds in brand, niet veel later stortte ook het dak in.  Omdat de Kortemarkse brandweer vreesde voor watertekort, werden de posten van Roeselare, Hooglede, Gits en Staden meteen in versterking gevraagd met tankwagens.  Ondanks de snelle tussenkomst van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de schrijnwerkerij volledig uitbrandde.  De nabijgelegen gebouwen konden gevrijwaard worden.  Heel wat houtbewerkingsmachines en de voorraad hout zijn door het vuur verwoest. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet duidelijk. De brandweer bluste zaterdagnamiddag nog verschillende uren na.  Gewonden vielen er niet.