Brand in Harelbeekse school
Foto : © BRU

Woensdagnamiddag is een kleine brand ontstaan in de vrije kleuter- en lagere school “De Vleugel” aan het Koning Leopold III-plein te Harelbeke.  In het gebouw zijn op dit ogenblik werken aan de gang aan de voormalige kapel, die omgebouwd wordt tot een multifunctionele zaal. Om veilig te kunnen werken, had de elektricien alle zekeringen van de schakelkast uitgeschakeld.  Nadat de werken beëindigd waren, werden alle zekeringen terug aangezet, ook de zekering van de kring waarop het elektrisch kookfornuis uit de keuken aangesloten is. Die zekering is omwille van veiligheidsredenen normaal altijd uitgeschakeld. Hierdoor begonnen een aantal plastieken voorwerpen die op het fornuis lagen, te smeulen, waardoor wat rookontwikkeling ontstond. Enkele leerkrachten die aanwezig waren om de start van het nieuwe schooljaar voor te bereiden, merkten de rookontwikkeling op en verwittigden meteen de brandweer. Ondertussen blusten ze de beginnende brand en brachten ze de brandende spullen naar buiten waardoor de brand reeds geblust was bij aankomst van de brandweer. Door hun alerte reactie is er eigenlijk geen schade in het gebouw.  De start van het nieuwe schooljaar op donderdag komt dan ook niet in het gedrang.